Skip navigation

Mea Fysio Nijmegen

Fysio of fysiotherapie behandelingen in Nijmegen - Vlaamsegas en omstreken?

FYSIOTHERAPIE - BEWEGEN | HERSTEL | PRESTATIE

Voor deze behandelingen kunt u terecht bij Mea Fysio Nijmegen - Vlaamsegas.

Soms is bewegen niet vanzelfsprekend.

Je lichaam doet pijn of werkt niet (meer) zoals je gewend bent.

Misschien kan fysiotherapie dan helpen?

Fysiotherapie voorkomt, verhelpt & vermindert lichamelijke klachten.

Zodat onze therapeuten zorgen, dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen.

Wij maken bewegen mogelijk!

Mea Fysio Nijmegen

Hier kunt u in een aangename sfeer bewegen of een fysiotherapeutische behandeling krijgen.

Loop eens binnen en bekijk onze faciliteiten.

 • Bespreek met onze therapeuten alle mogelijkheden betreffende uw situatie.
 • Bewegen moet geen verplichting zijn maar een bewuste of plezierige activiteit.
 • Bewegen is goed voor de sociale contacten, lichaam en geest. ( Zeker in een omgeving die als vertrouwd aanvoelt. )

Bij Mea Fysio Nijmegen staat de mens centraal. Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar een ieder dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Door een combinatie van bewegen en fysiotherapie kan hier optimaal gebruik van worden gemaakt.

Mensen met klachten die veroorzaakt zijn tijdens het werk of sporten, danwel lichamelijke klachten veroorzaakt door ziekte of een ongeluk, kunnen op een verantwoordelijke wijze herstellen middels sport en fysiotherapie bij Mea Fysio te Nijmegen.

De fysiotherapeut is van mening dat actieve deelname van de patiënt gedurende het herstelproces tot het beste resultaat leidt Bewegen is daarbij een belangrijk onderdeel!
Om optimaal behandelresultaat te behalen wordt hierbij gebruik gemaakt van de ruim aanwezige faciliteiten die Mea Fysio Nijmegen zelf op de vestiging beschikbaar heeft.

Fysiotherapie Nijmegen

Mea Fysio Nijmegen is een fysiotherapiepraktijk gevestigd in Sportschool Basic Fit in het centrum van Nijmegen.

De praktijk heeft een ruime behandelkamer en kan gebruik maken van de faciliteiten van de sportschool. U hoeft geen lid te zijn van Sportschool Basic Fit om onder behandeling te komen bij Mea Fysiotherapie Nijmegen! 

Wij behandelen aandoeningen die zijn ontstaan tijdens het sporten of het uitoefenen van uw beroep, als gevolg van veroudering of overgewicht. Tevens behandelen wij klachten die zijn ontstaan na een ongeval of operatie.

Gratis 1e fysiotherapeutisch consult

Vaak loopt men te lang door met klachten en is bij vage lichamelijke klachten de drempel om naar de huisarts of fysiotherapeut te gaan te hoog. Daarom is het vanaf nu mogelijkheid om bij Mea Fysiotherapie Nijmegen, gratis een 1e fysiotherapeutisch consult te krijgen. In dat consult wordt beoordeelt wat de ernst van de klachten is, en wat de adviezen en mogelijkheden m.b.t. deze klachten zijn. Dit consult is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Wilt u verder behandeld worden, dan is dit mogelijk. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, kost u dit niets.

Gert-Jan Verhoeven

Mijn naam is Gert-Jan Verhoeven en ik heb in 1995 mijn diploma voor fysiotherapie in Nijmegen behaald. Ik ben BIG geregistreerd en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister. 

Ik ben in Duitsland begonnen met werken in een kleine particuliere praktijk. Hier kwam ik al snel in aanraking met een breed scala van klachtenproblematiek, variërend van nieuwe heupen, tennisellebogen tot huisbezoeken bij mensen na een herseninfarct. 

In de tussentijd was ik ook bezig met een opleiding tot tilinstructeur bij Stichting Ergonomie en Preventie. Ik heb toen ook enige tijd in Nederland als freelancer gewerkt en tilcursussen gegeven aan bouwvakkers.

Na drie jaar ben ik in Duitsland overgestapt naar een praktijk dichter in de buurt van mijn woonplaats Nijmegen. Dit was een grotere praktijk met een oefenzaal en zo ben ik begonnen met het begeleiden van Fysio-fit groepen. Allemaal verschillende mensen met verschillende doelen, ieder trainend op zijn of haar eigen niveau. 

Na de opleiding voor bedrijfsfysiotherapeut te hebben afgerond, ben ik in 2006 in Nederland gaan werken. Naast reguliere fysiotherapie, heb ik als bedrijfsfysiotherapeut cliënten begeleidt bij hun re-integratie, werkplekken onderzocht en o.a. bij de Gazelle in Dieren met een collega een Health Check van 300 medewerkers afgenomen. Tevens heb ik in deze periode een trainingsprogramma gegeven voor mensen met chronische recidiverende lage rug- en nekklachten, de Rugtriatlon. 

In 2010 heb ik les gehad in sportfysiotherapie van Toine van de Goolberg, hersteltrainer van Feyenoord, en deze lessen in de praktijk gebracht bij een praktijk in Elst. Aan deze praktijk was tevens een sportschool verbonden, waar veel sporters trainden.

Al met al heb ik in de loop der jaren vele verscheidene ziektebeelden behandeld in de breedste zin van het woord. Ik ben flexibel, enthousiast en probeer een goede sfeer te creëren om samen met de cliënt te werken aan een goed herstel. 

Sinds november 2012 ben ik werkzaam bij Mea Fysiotherapie Nijmegen, en hoop hier een goed draaiende praktijk te kunnen realiseren. Uit interesse en om de cliënten nog meer van dienst te kunnen zijn, volg ik momenteel een opleiding tot gewichtsconsulent.

Ik ben getrouwd, trotse vader van zoon Lars. Mijn hobby’s zijn mijn gezin, sport in het algemeen, hardlopen, mountainbiken en gitaar spelen.

Visie

Mijn visie is om gezamenlijk met de cliënt te zoeken naar de oorzaak van de klacht en een duidelijke, haalbare doelstelling te formuleren. 

Bij lichamelijke klachten, is er regelmatig sprake van een verstoring tussen de belasting en belastbaarheid. Door bepaalde omstandigheden - zoals bijvoorbeeld ziekte, verdriet, onrust op het werk of in de thuissituatie - kunnen mensen minder belastbaar worden. Ook kunnen mensen overbelast raken door te zwaar of te veel werk, door te hard of verkeerd te trainen, enzovoort. Door inzicht te krijgen in deze situatie komt er vaak meer rust in het lichaam. 

Fysiek kijk ik met name naar de mobiliteit (beweeglijkheid), coördinatie, stabiliteit, kracht en conditie van het lichaam en de desbetreffende gewrichten en spieren. We gaan proberen om gezamenlijk voorwaarden te scheppen om trainbaar te worden. Bij de training wordt gebruik gemaakt van schema’s op het eigen niveau van de cliënt. Er worden ook oefeningen voor thuis meegegeven.  Ook is het mogelijk om advies te krijgen met betrekking tot bijvoorbeeld werkhouding, werkgedrag of voeding.

Door middel van sportmassage kan de spanning en pijn worden verminderd en de doorbloeding in de spieren worden bevorderd

Health Check

Het is mogelijk om bij Mea Fysiotherapie Nijmegen een Health Check te laten uitvoeren. Door middel van deze Health Check kunt u nagaan hoe het met uw conditie en gezondheid is gesteld. Hierbij worden de onderstaande onderdelen getest:

Health Check basis

 • Lengte
 • Gewicht
 • Rusthartslag
 • Bloeddruk
 • Vetpercentage
 • Visceraal
 • Skeletspiermassa
 • B.M.I.
 • Cholesterol
 • Bloedsuiker

Health Check uitgebreid

 • Health Check Basis+
 • Longfunctie
 • Conditietest (Astrand test)
 • Handknijpkracht
 • Lenigheid

Na afloop wordt de test besproken, en krijgt u  een uitgebreid verslag mee. In dit verslag vindt u algemene informatie over de geteste onderdelen in begrijpelijke taal (want wat betekent nu eigenlijk bloeddruk?) en uiteraard de waardes van uw eigen test. Tevens krijgt u advies wat te doen bij bepaalde hiaten. 

Sportfysiotherapie

Sport is mijn passie, ik begeleid dan ook graag sporters. De sportfysiotherapie onderscheidt zich van de fysiotherapie door het hogere einddoel dat men nastreeft. Ik probeer de sporter zodanig te behandelen en te begeleiden, dat hij weer volledig op niveau kan presteren, ongeacht of dit het niveau van een recreant of wedstrijdsporter is. 

De begeleiding kan bestaan uit het behandelen van sportblessures, het begeleiden met trainingschema’s of het geven van voedingsadviezen. 

Ik train volgens het programma van Toine van de Goolberg. Bij het Krachtrevalidatiesysteem maak ik gebruik van trainingschema’s met duidelijke instructiefoto’s voor de oefeningen. Ik probeer functioneel te trainen gericht op rompstabiliteit, krachtuithoudingsvermogen, maximale kracht, snelkracht, explosieve kracht, specifieke kracht, plyometrie.

Bedrijfsfysiotherapie Mea Fysiotherapie Nijmegen

De bedrijfsfysiotherapeut zet zich in voor de gezondheid van organisaties en medewerkers. Hij werkt aan het voorkomen van gezondheidsproblemen op de werkplek, het verminderen en herstellen van aandoeningen van het bewegingssysteem, en ondersteunt waar nodig bij de re-integratie van (langdurig) zieke werknemers. Mens en organisatie vormen daarin steeds het uitgangspunt. Via een geïntegreerde aanpak werkt de bedrijfsfysiotherapeut aan een gezonde werkomgeving.

Missie Mea Fysio Nijmegen

 • Lokale aanspreekpartner voor bedrijven
 • Laagdrempeligheid door gratis 1e screening
 • Binnen 48 uur 1e afspraak
 • Ziekteverzuim door gerichte aanpak terugdringen
 • Goede langdurige samenwerking op basis van vertrouwen

Producten en Diensten

 • Werkplekonderzoek en advies
 • Re-integratietraject
 • Til-training op locatie
 • Adviesspreekuur op locatie
 • Health Check

Prijsbepaling in overleg

Voordeel Mea Fysio Nijmegen

 • Behandeling, onderzoek en preventie met één samenwerkingspartner. 
 • Inzet van goed opgeleide professionals in medische trainingstherapie en arbeidsgerelateerde fysiotherapie. 
 • Korte lijnen en snelle reactie bij vragen of problemen. 
 • Herkenbaarheid voor werknemers door kleinschaligheid. 
 • Dicht bij u in de buurt. 

Lage kosten:

 • Door de wijze van organisatie (weinig overhead). 
 • Doordat de dienstverlening in een aantal gevallen geheel of gedeeltelijk via de verzekeraar vergoed wordt.

Voor meer informatie of voor een vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen met:

Gert-Jan Verhoeven

Mea Fysio Nijmegen

Vlaamse Gas 2, Nijmegen

Telefoon: 06 – 44 503 803 of bel met back office: 0594 - 55 50 60

Therapeut:

Gert-Jan Verhoeven

BIG: 99044465004

telefoonnummer: 0644 - 503 803

Openingstijden:

 • maandag: 09:00 - 13:30
 • dinsdag: 08:00 - 18:00
 • woensdag: 09:00 - 12:00 & 18:30 - 22:00
 • donderdag: 09:00 - 18:00
 • vrijdag: gesloten
 • zaterdag: 09:00 - 13:00
 • zondag: gesloten